Foglalási, lemondási szabályok

 Szállásaink -megelőzve a komolytalan foglalásokat- kizárólag foglaló befizetésével foglalhatók. A foglaló összege általában 30%, erről azonban a foglalás előtt tájékoztatást küldünk. A foglalás a foglaló beérkezésével lesz érvényes. A befizetésre, átutalásra 2-5 nap áll rendelkezésre, ezt követően – ha nem érkezik meg a befizetés- a foglalás érvénytelen.   A foglalás lemondása esetén a foglaló -vagy egy része- csak abban az esetben és azt követően fizetendő vissza, ha a lemondott időszakot újra, ugyanazokkal a feltételekkel kiadtuk. Ezek a szabályok érvényesek a saját és az általunk üzemeltetett szállásokra. Az általunk közvetített szállások esetében kérem a lemondási feltételeket minden esetben egyeztesse a szállásadóval még a foglaló befizetése előtt. Az egyeztetés elmaradásából fakadó károkért és kellemetlenségekért felelősséget vállalni nem tudunk.

Amennyiben fennállnak a foglaló visszautalásának a feltételei, a foglalót a szállásadó ( akinek a számlájára utalta a foglalót) fogja vissza utalni, előzetes egyeztetést követően. Saját szállásaink esetében természetesen mi utalunk, közvetítet vagy üzemeltetett szállások esetében azonban a  szállásadó helyett nem áll módunkban foglalót vissza fizetni.

Kérem, foglalást a fentiek figyelembevételével és tudomásul vételével küldjön, így sok félreértést és kellemetlenséget előzhetünk meg.

Házirend 

Az alábbi házirend elsősorban saját szállásainkra vonatkozik (Rétföldi Vendégház és Apartman, Csikós Vendégház, Zafír Vendégház). A felsorolt szabályok azonban a honlapunkon szereplő többi szállás esetében is irányadóak, de a foglalás során betartandó szabályokat minden esetben a tulajdonos/bérbeadó határozza meg. Kérjük, a foglalás előtt a szabályokat egyeztessék a szállásadókkal.

A szállás használata során az alábbiakat kérjük betartani:

-Házaink a szomszédok közelsége, valamint a házak elhelyezkedése miatt hangos házibulik, partik rendezésére nem alkalmasak. Kérem a szállás foglalásakor ezt vegyék figyelembe.

-Zamárdiban este 22 óra és reggel 8 óra között csendrendelet van érvényben. Kérjük,  ezt szíveskedjenek betartani, valamint nappal is mellőzzék a környéken lakók, nyaralók  zavarását. 

-Kérjük vigyázzanak értékeikre, azokért felelősséget vállalni nem tudunk.

-A lakásban tilos a dohányzás, tűzgyújtás, és más tűzveszélyes tevékenység folytatása

-Ha eltávoznak a házból, kérjük az ajtókat, ablakokat csukják be, megelőzve ezzel az   esetleges vihar károkat.

-A bérbeadónak vagy megbízottjának joga van a ház és a berendezések  rendeltetésszerű használatát bármikor ellenőrizni.

-A vendégek által elzárt területekre behatolni tilos és balesetveszélyes.

-Tüzet csak a kijelölt tűzrakó helyen szabad gyújtani. A grillsütőt csak faszénnel, és  rendeltetésszerűen használják. Kérjük, tüzet, parazsat őrizetlenül ne hagyjanak!

-Az elektromos hálózatra nagy teljesítményű fogyasztókat kapcsolni tilos. Mellőzzék a    villany, víz és gáz pazarló használatát.

-A lakásban és az udvaron csak a vendégkönyvben bejegyzett vendégek  tartózkodhatnak.

-A vendég az okozott károkat köteles megtéríteni. Szándékos, vagy nagyobb károkozás  esetében a vendégnek a szállást el kell hagynia. Ebben az esetben a bérleti díj  visszafizetésére nincs mód.

-Amennyiben az okozott kár miatt a következő vendéget nem tudjuk fogadni, úgy a  vendég köteles megtéríteni a kiesett bevételt, valamint a visszafizetendő foglalót, és  egyéb kárt.

– A helyi idegenforgalmi adó a bérleti díjon felül, érkezéskor fizetendő, összege 500 Ft/fő/éj, 18 éven felüli személyek esetében.

– A szállás (ettől eltérő megállapodás hiányában) az érkezési napon 15-16 óra között    foglalható el, a távozás időpontja legkésőbb délelőtt 10 óra.

– A bérleti díj a szállás elfoglalását megelőzően kerül kifizetésre. A teljes bérleti díj befizetése előtt a házat  nem áll módunkban átadni.

– Amennyiben a szállásdíjon felül fizetendő egyéb plusz költség (végtakarítási díj, klíma használat, stb) ennek összegéről a foglalást megelőzően külön tájékoztatjuk. Az idegenforgalmi adó SZÉP kártyával nem fizethető.

– A szállás elfoglalása előtt esetenként kaució (letét) befizetését kérhetjük. A befizetés  szükségességéről és összegéről a foglaló befizetése előtt tájékoztatást küldünk.

-A házat bérlők közül turnusonként egy személy írásban teljes anyagi felelősséget vállal az  esetleges károkozásokért.

-Az elhelyezett zsákokban kérjük a hulladékot szelektíven gyűjteni. Összekevert, egybe  gyűjtött hulladék esetén 10.000 Ft pótdíjat számítunk fel.

-A szálláshelyet kitakarítva, tiszta ágyneművel adjuk át. Takarítás a váltások ( érkezések és távozások) napján történik. 7 éjszakánál hosszabb foglalás esetén heti egy takarítást és ágyneműcserét  -előre egyeztetett időpontban- biztosítunk. Plusz takarítás és ágynemű csere rendelhető, előzetes egyeztetéssel, az aktuális költségen. Ezzel kapcsolatban kérje ajánlatunkat.

– A tulajdonos (szállásadó) elérhetősége: Csikós Tibor, +3630 216 9637

Kérjük, foglalás előtt a fenti házirendet olvassák el, és csak abban az esetben foglalják le a szállást amennyiben vállalják a házirendben foglaltak betartását.

Köszönjük szíves figyelmüket:

Csikós Tibor